Seminar: The Role of Social and Assistant Robots in Our Lives

Thursday, April 18th 12:30 -13:30 @Taşkışla 102b

Assoc. Prof. Dr. Hatice Köse (CSR, Cognitive Social Robotic Lab.) gave a presentation titled “The Role of Social and Assistant Robots in Our Lives” as part of the Architectural Design Computing Program Lunch Seminar Series.

Abstract: Hatice Köse, yüksek lisans ve doktora derecelerini Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden almıştır. Uzmanlık alanı Insan-Robot etkileşimi, yapay zeka ve sosyal robotlardır. Dr. Köse, doktora sonrası çalışmalarını sosyal robotlar konusunda araştırmacı olarak University of Hertfordshire, İngiltere’de sürdürmüştür. Bu dönemde Robotcub isimli AB projesinde Humanoid robotlar ve çocuklarla interaktif iletişim oyunları üzerinde çalışan Dr. Köse, halen İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde ve Oyun ve Etkileşim Teknolojileri Yüksek Lisans Programlarında görev almaktadır. Son yıllarda üzerinde çalıştığı konular sosyal insansı robotlar ve Avatar desteği ile çocukların eğitim ve terapilerinde interaktif oyun tasarımı ve uygulamalarıdır.İTÜ HELP Labında özellikle otizm, işaret dili ve işitme engelli çocuklar ile robot destekli terapi konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.