Lunch Hour Seminar: Danilo Di Mascio

SEMINAR TITLE: Narrative and experiential qualitiesv of architecture and places in videogames’ virtual environments.

BIO (EN) | Danilo Di Mascio:

Dr. Danilo Di Mascio is a Senior Lecturer in Architecture at the University of Huddersfield, researcher, registered architect (ARB) and Fellow of the Higher Education Academy (FHEA). Danilo’sresearch focuses on aspects of architectural design and theory, architectural education, relationships between architecture, urban design and narrative, architectural and digital heritage, architecture and video games, andrepresentational techniques. He undertook several projects on the documentation, comprehension and analysis of tangible and intangible features of architecture in different countries, including Belgium, England, Italy, Scotland, andthe United States. As author and speaker, he participated at various international conferences in Europe, the MiddleEast, and the Far East. During the CAADRIA (Computer Aided Architectural Design Research in Asia) Conference heldat the Chinese University of Hong Kong in 2010, he received the Young CAADRIA Award for his research. He conceived and successfully organised the first “Contextualized Digital Heritage Workshop (CDHW)” hold during the34th eCAADe (Education and research in Computer Aided Architectural Design in Europe) conference in Oulu, Finland. Danilo was the Chair of the 15th International European Association of Envisioning Architecture Conference (EAEA15)entitled ‘Envisioning Architectural Narratives’ hosted (virtually) by the Department of Architecture and 3D Design, School of Arts and Humanities, The University of Huddersfield, United Kingdom, from the 1st to the 3rd of September2021.

BIO (TR) | Danilo Di Mascio:

Dr. Danilo Di Mascio, Huddersfield Üniversitesi’nde Mimarlık alanında Kıdemli Öğretim Görevlisi, araştırmacı, kayıtlı mimar (ARB) ve Yüksek Öğrenim Akademisi (FHEA) üyesidir. Danilo’nunaraştırması, mimari tasarım ve teori, mimari eğitim, mimari, kentsel tasarım ve anlatı arasındaki ilişkiler, mimari ve dijital miras, mimari ve video oyunları ve temsil teknikleri üzerine odaklanmaktadır. Belçika, İngiltere, İtalya, İskoçya ve Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere farklı ülkelerde mimarlığın somut vesoyut özelliklerinin belgelenmesi, anlaşılması ve analizi üzerine birçok projeye imza atmıştır. Yazar ve konuşmacı olarak Avrupa, Ortadoğu ve Uzak Doğu’da çeşitli uluslararası konferanslara katılmıştır. 2010 yılında Hong Kong Çin Üniversitesi’nde düzenlenen CAADRIA (Asya’daBilgisayar Destekli Mimari Tasarım Araştırmaları) Konferansı’nda araştırmalarından dolayı Genç CAADRIA Ödülü’nü almıştır. Finlandiya’nın Oulukentinde düzenlenen 34. eCAADe (Avrupa’da Bilgisayar Destekli Mimari Tasarımda Eğitim ve Araştırma) konferansı sırasında ilk “Bağlamlaştırılmış Dijital Miras Çalıştayı (CDHW)” toplantısını tasarlamış ve başarıyla düzenlemiştir. Danilo, 1-3 Eylül 2021 tarihleri arasında,Birleşik Krallık, Huddersfield Üniversitesi, Sanat ve Beşeri Bilimler Okulu, Mimarlık ve 3D Tasarım Bölümü (sanal ortamda) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Mimari Anlatıları Tasarlamak’ başlıklı 15. Uluslararası Avrupa Tasarlama Mimarlığı Derneği Konferansı’nın (EAEA15) başkanlığınıyapmıştır.

Zoom ID: 917 7459 0036
Passcode: 415610