Lunch Hour Seminar: Angelos Chronis

SEMINAR TITLE: Re-inventing performance driven design through AI: The case of InFraReD.

BIO (EN) | Angelos Chronis:
Angelos is the head of the City Intelligence Lab at the Austrian Institute of Technology in Vienna and he teaches at the Institute for Advanced Architecture of Catalonia.
He studied Architecture at the University of Patras and Computational Design at the Bartlett, UCL and has been a Marie-Curie Fellow at the Innochain Innovative Training Network. He has previously worked as an Associate at Foster+Partners and has taught at the Bartlett, UCL, the Bauhaus University, the IUAV in Venice and the TU Graz.
His research focuses on performance driven design and simulation but he has worked in various fields, including AI and machine learning, AR/VR, 3D scanning, digital fabrication and interactive installations. He has lead the development of various design systems and simulation interfaces, including InFraReD, an AI based design framework for urban planning.

BIO (TR) | Angelos Chronis:
Chronis Angelos, Avusturya, Viyana’da Avusturya Teknoloji Enstitüsü’nde City Intelligence Lab’ın başkanlığını yapmaktadır ve Katalonya İleri Mimari Enstitüsü’nde ders vermektedir. Patras Üniversitesi’nde Mimarlık ve Bartlett, UCL’de Hesaplamalı Tasarım okumuştur. Innochain Yenilikçi Eğitim Ağı’nda Marie-Curie Üyeliği bulunmaktadır. Daha önce Foster+Partners’da Associate olarak çalışmıştır ve Bartlett, UCL, Bauhaus Üniversitesi, Venedik’teki IUAV ve TU Graz’da ders vermiştir. Araştırmaları performans odaklı tasarım ve simülasyona odaklanmaktadır ancak yapay zeka ve makine öğrenmesi, AR/VR, 3D tarama, dijital üretim ve etkileşimli kurulumlar dahil olmak üzere çeşitli alanlarda çalışmıştır. Kent planlaması için yapay zeka tabanlı bir tasarım çerçevesi olan InFraReD dahil olmak üzere çeşitli tasarım sistemlerinin ve simülasyon arayüzlerinin geliştirilmesine öncülük etmiştir.